6 marca 2022 Udostępnij

Jak zrobić pyszne marihuanowe naleśniki truskawkowo-bananowe?

Truskawki i banan zapewniają słodki smak ciasta, ale dodają też wilgoci. Są równie delikatne i puszyste, jak i ładne!

Naleśniki to najlepsza rzecz na śniadanie, lunch i kolację. I możesz stworzyć dowolną wersję, która najlepiej pasuje do ciebie i twojego apetytu na smak. Te Truskawkowo-Bananowe Marihuanowe Naleśniki są nadziewane dojrzałymi bananami, słodką polewą truskawkową i polane bogatym syropem klonowym. Dni powszednie mogą być ciężkie - ale teraz, kiedy weekend już się skończył... nadszedł czas, aby się poczęstować!

Oprócz tego, że są one absurdalnie smaczne - są pełne korzyści! Banany są świetne na trawienie, zdrowie serca i błonnik. Ponadto truskawki są świetne do budowania odporności, zdrowia mózgu, stanów zapalnych i utraty wagi. A wszyscy znamy korzyści płynące z jadalnych produktów. Ale bądź ostrzeżony, są one, jak, naprawdę dobre. Edibles trwa około godziny do dwóch godzin, aby kopnąć, więc upewnij się, że nie przesadzić. Nieważne jak smaczne!

Truskawkowo-bananowe naleśniki marihuanowe

Każdy kocha naleśniki. Każdy kocha banany i truskawki. Co jest lepsze niż truskawki, banany i naleśniki razem? via CannaSOS

Składniki:

  • 2 łyżki stołowe masła marihuanowego, roztopionego
  • 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej
  • 4 łyżki stołowe cukru lub 1 łyżeczka stewii
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 duże jajka, ubite
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • Pinta truskawek
  • 3-4 dojrzałe banany, przetarte

Wskazówki:

  1. Przygotuj truskawki usuwając szypułki i krojąc je na plasterki.
  2. Lekko rozgnieć truskawki z połową stewii lub cukru.
  3. Odstaw na godzinę.
  4. W dużej misce przygotuj suchą mieszankę, łącząc mąkę, pozostałą połowę stewii lub cukru, sól i proszek do pieczenia.
  5. Odstaw na bok, podczas gdy Ty będziesz tworzyć mokrą mieszankę.
  6. W innej misce przygotuj mokrą mieszankę, mieszając roztopione masło marihuanowe, puree bananowe, jajka i wanilię.
  7. Następnie połącz mokre składniki z suchymi składnikami.
  8. Rozgrzej patelnię do średniej temperatury lub 375 stopni na kratce i spryskaj ją sprayem zapobiegającym przywieraniu lub masłem.
  9. Nałóż ciasto na patelnię.
  10. Opcjonalnie: możesz posypać placek kilkoma wiórkami czekoladowymi lub nawet borówkami.
  11. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, lub 350 na patelni i sprawdź, czy zaczynają się tworzyć bąbelki.
  12. Kiedy zobaczysz bąbel możesz delikatnie przyjrzeć się spodowi i odwrócić, kiedy naleśniki będą wyglądały na opalone.
  13. Gotuj drugą stronę przez minutę lub tak długo, aż obie strony będą miały ładny opalony kolor.

Truskawkowo-Bananowy Przegląd Odmian:

0 0 głosowanie Artykuł Ocena

Ludmiła Poniedziałek

Specjalista terapii uzaleznień